Instruktioner för att använda Amanita Muscaria


Här är mina råd för hur du kan använda Amanita Muscaria i din egen andliga utveckling. Jag ger även ut personlig rådgivning och har kurser i att använda flugsvampen som kan vara mycket hjälpsamt om du vill nå längre i ditt utövande.

Min rekommenderade grundkur är att du börjar med 0.5 gram morgon och kväll. Du fortsätter under en månads tid. Du äter svampen som den är, torkad och lagrad i minst 2 månader. Om du köpt svamp hos oss så kommer den redo att ätas. Smula svampen för hand så att du får en blandning av små bitar. Du kan använda en kryddvåg eller så använder du ett matskeds-mått. En matsked är ungefär 1 gram svamp. Det behöver inte vara exakt så det är inte viktigt att mäta så noggrant.

Innan du startar så är det bra att ta en tid att tänka igenom vad du behöver hjälp med. På fysisk, känslomässig och mental nivå. Fokusera på några få saker i taget. Kanske max 5 olika problem totalt. Sedan ber du om hjälp från svampen att förstå dessa problem på djupet så att en förändring kan ske. Svampen hjälper dig att vara ärlig mot dig själv och gör så att du släpper den kognitiva dissonansen som ofta uppstår när du t.ex.är med om trauma. Den hjälper dig att se på dig själv och andra utan dömande eller känslor som skam och skuld. När du kan se dina problem och negativa beteenden utan att döma dem så släpper samtidigt de blockeringar som gör att du inte lyckas ta dig vidare.

Det är bra om du gör en kort ceremoni runt intaget av svampen. Sätt dig ned på en plats där du känner lugn. Ta en stund till meditation. Tacka svampen och be om att få hjälp. Ät sedan svampen under andakt. Meditera en stund igen. Känn efter hur du känner i din kropp på de fysiska, mentala och känslomässiga planet. Notera det kort i en journal för bästa effekt. Detta kan ta allt från 5 minuter till en timme beroende på vad du känner för och hur mycket tid du har.

Efter en månad så slutar du med svampen och fortsätter att notera hur du mår morgon och kväll, gärna genom en liknande ceremoni, fast utan att äta svampen. Efter ca 1 vecka kan du känna om du vill fortsätta. Grunden ligger i att lyssna på dig själv och på svampen. Du kommer då känna om du behöver mer eller mindre svamp, samt om du ska fortsätta att ta svampen endast på morgon eller kväll. All denna information har du tillgång till genom din intuition. Du känner när du äter svampen om det känns rätt i smak och upplevelse. Lita på din kropp och din känsla.

Om du vill utforska svampen djupare rekommenderar jag dig att konsultera med mig. Det kan vara bra att dela dina erfarenheter med någon och få svar på dina frågor.

Värme
Mikael Ananda