Utforska höga doser Amanita


Svampen Amanita Muscaria, även känd som flugsvamp, har väckt uppmärksamhet för sina läkande egenskaper och potential för personlig tillväxt och andlig utforskning. Att förstå hur man förbereder och använder denna fascinerande svamp är avgörande för att säkerställa en trygg och gynnsam upplevelse.

När du närmar dig Amanita Muscaria är det viktigt att inse att nyckeln ligger i hur du förbereder den samt din dosering. Mikrodosering av svampen har visat sig erbjuda många fördelar med minimala negativa effekter. Svampen inehåller både ibotensyra och muskimol. Muscimolen har en sövande effekt medans ibotensyran skapar fokus. I små doser är den lätt giftiga ibotensyran inte farlig; faktum är att även den har vissa fördelaktiga psykoaktiva egenskaper. Försiktighet bör dock iakttas när man ger sig in i högre doser över 5 gram, eftersom det är då du kan börja stöta på utmaningar. Rätt förberedelse blir då särskilt viktig.

För att säkert förbereda svampen säkert är enligt mig den rekommenderade metoden att koka den i cirka tre timmar med tillsats av citron, och upprätthålla ett pH på cirka 2,7. Du kan köpa en pH mätare för exakt beräkning eller använda ca 6 till 8 matskedar citronsaft from färskpressad citron.

Efter flera egna tester och studier runt förberedelser av Amanita så kommer jag till slutsatsen att kokning av svampen förstör de aktiva ämnena. Studier runt detta ämne är inte glasklara, men flera har fått samma resultat. Det är även möjligt att studier är felaktigt utförda och inte återspeglar verkligheten. Min rekommendation är därför att undvika kokning. Alternativ till det är istället att låta svampen ligga i vatten runt 80 grader. Det tar upp till 24 timmar innan de aktiva substanserna är helt lösta i vatten så att placera det i en termos med 80 gradigt vatten är att föredra.


Denna process maximerar omvandlingen av ibotensyra till muscimol. Det är värt att notera att ibotensyra, om den inte omvandlas korrekt, kan leda till matsmältningsproblem, illamående och även dissociativa tillstånd, särskilt vid intag i högre doser. Detta är farligt särskilt för personer som bär på förtryckta eller olösta trauman.

När du ger dig in på denna resa är det viktigt att börja långsamt och försiktigt. Börja med mikrodosering av cirka 1 gram per dag i minst en vecka, upp till en månad, vilket ger tid för effekterna att visa sig och kroppen att anpassa sig. Att utvärdera fördelarna och effekterna under denna period är viktigt. Att kombinera medicinen med eftertanke och meditation kan förbättra och fördjupa upplevelsen mycket, vilket gör det möjligt att skapa djupt läkande.

För de som vill utforska högre doser är en gradvis tillvägagångssätt nyckeln. Att börja med 5 gram och successivt öka intaget, upp till en gräns på 20 gram torkad svamp. Det kan hjälpa individer att bedöma sin tolerans och känslighet för ämnets effekter. Det är dock viktigt att notera att konsumtion av större mängder inte bör praktiseras mer än en gång i månaden för att undvika eventuella potentiella problem. Det är lämpligt att ha en betrodd individ i närheten som kan ge hjälp om några svårigheter uppstår under upplevelsen.

Att skapa en ceremoniell miljö rekommenderas starkt för en djup upplevelse. Att välja en lugn och vacker plats är avgörande. Jag börjar med en rengöring av rummet och mig själv med rökelser som salvia eller palo santo. Att ställa tydliga avsikter innan ceremonin, såsom personlig läkning eller andlig tillväxt, och att uttrycka tacksamhet till svampen kan hjälpa till att etablera en respektfull och harmonisk kontakt med flugsvampens essens. Det är även viktigt att ge utrymme för meditation under upplevelsen, vilket möjliggör introspektion och reflektion.

Effekterna av Amanita Muscaria vara i 6 till 12 timmar. När effekten avtar är det viktigt att stänga den ceremoniella platsen. Att återansluta med sitt fysiska kropp och uttrycka tacksamhet för den vägledning och det läkande som mottagits.

Själv rekommenderar jag alla som inte är vana att skapa ceremonier att besöka någon som har god erfarenhet och börja på det sättet. Jag bjuder in dig att besöka någon av mina ceremonier och erbjuder även samtal och coaching om hur du kan utforska denna livets nektar på bästa sätt.