Microdosera Amanita Muscaria


Amanita Muscaria är en mycket kraftfull svamp som har används i medicinska syften under lång tid. Att microdosera svampen är enligt många ett mycket bra sätt att nå bättre hälsa och få större klarhet. Det finns lite vetenskapliga studier av användningen men det som har rapporterats visar på mycket goda resultat.

Vi på Amrita.se tar inget ansvar för hur den används och har inte möjlighet att ge råd för hur den skall nytjas för olika hälsoproblem. Vi har endast studerat hur andra använder den och vill göra den informationen tillgänglig till er som vill experementera själva.

En vanlig rekommenderad dos för microdosering är 0.5-1 gram per dag, morgon eller kväll eller båda.

Många tar svampen varje dag under 14-30 dagar. Efter det så tar du en paus på minst en vecka och utverderar resultat. Du kan sedan fortsätta med en ny period av microdosering.

Jag rekommenderar att microdosera med torkad svamp och äta den direkt torr. Du väger upp önskad mängd och tuggar den försiktigt och låter den mjukna med din saliv innan du sväljer.

Du kan använda svampen direkt, men om du vill kan du välja att aktivera svampen. Du aktiverar svampen innan användning genom att hetta upp den torkade svampen. Aktiveringen ändrar den kemiska sammanställningen och mängden muscemol i förhållande till ibotensyra. Båda substanserna har medicinska funktioner och när man microdoserar anser många att det är bra att ha relativt mycket ibotensyra. När man aktiverar svampen så bildas det mer muscimol. Du kan testa dig fram för vad som är bäst för dig.

Jag rekommenderar att använda den direkt eller att aktivera den genom att toka den en andra gång i 60-70 grader i ugn under 1 timme. Var noga att ugnen inte blir för varm då det kan förstöra svampen.

Att microdosera flugsvamp används ofta för att minska deprission, öka medvetenhet eller för att öka kreativitet. Jag har själv upplevt att jag får mer fokus i det jag gör, den gör det lättare att tänka klart utan onödiga tankegångar och den ger ett allmänt välmående.

Det går även att microdosera med tinktur. Om du vill göra det så rekommenderar jag att microdosera med endrast 20-40 droppar om dagen, det get en mycket liten dos men har fortfarande subtila affekter. Den tiktur vi har består 7 gram torkad Amanita i 100 ml 40% vodka som har legat 5 veckor. Tinkturen är bra för olika hudproblem med direkt applicering. Observera att 10 ml tinktur motsvarar 2 teskedar tinktur vilket är 0.7 gram Amanita. Vill du ha 0.7 gram, per dag så räcker en flaska 10 dagar. Du får även i dig en del alkohol vilket inte nödvändigt är önskvärt, därför rekommenderar vi inte det i första hand.

Du kan även göra ett avkok och ta svampen som té. Jag rekommenderar att du kokar svampen under tre timmar i 2.7 pH och silar den sedan. Vissa rapporterar att man får mindre illamående av att göra té av den. Konverteringen till Muscimol är nästan 100%. Jag har själv aldrig blivit illamående av att äta svamp torkad. Andra rapporterar att svampen inte blir lika potent som té.

Det finns en hel del forskning som gjort på Muscimol som är den aktiva komponenten i flygsvamp. Här kommer några påståenden tagna från vetenskapliga artiklar.

Amanita muscaria-extrakt har neuroskyddande och minneshöjande effekter på hjärnan. Det ökar serotoninkoncentrationerna och minskar epinefrin. Muscimol har visat sig minska effekten av betingad rädsla. Muscimol har visat sig öka serotonin och dopamin i hjärnan. Tillsammans med dess förmåga att potentiellt minska ångest, resulterar det i en mer självsäker och glad version av sig själv.

Om du vill beställa Amanita Muscaria från oss så kontakta mig på Ananda@amrita.se.

Mikael Ananda